A közgazdaságtan és az egészséges életmód összefonódásai

Tulajdonságok
Tananyag típusa és iskolafokozat*:
  • élménypedagógia
  • szakközépiskola és szakiskola
  • szakgimnázium
  • pályaorientáció általános iskolásoknak
Szerző*: Bérczy Dóra Judit- Piskoltiné Magyar Marianna
Ajánlott évfolyam*:
  • 07. évfolyam
  • 08. évfolyam
  • 09. évfolyam
  • 10. évfolyam
Ajánlott létszám*:
  • páros
  • kiscsoport (maximum 15 fő)
Időkeret*: 11-20 tanóra
Nehézség*: könnyű (minden tanuló számára teljesítető, még az átlag alattiak számára is)
Kompetenciák*:
  • Anyanyelvi kommunikáció
  • Matematikai, természettudományi és technológiai kompetenciák
  • Digitális kompetencia
  • Tanulás tanulása
  • Személyközi és állampolgári kompetenciák
  • Vállalkozói kompetencia
  • Kulturális kompetencia
Tananyagfejlesztő intézménye*: Soproni SzC Porpáczy Aladár Szakképző Iskola, Kollégiuma és ÁMK-ja
Ágazat*:
  • Élelmiszeripar
  • Gazdálkodás és menedzsment
  • Közlekedés és szállítmányozás
  • Turizmus-vendéglátás

A tananyag elemei

NoPIC
  Beágyazás
Elérhető

A fűszernövények néhány gyógyhatása

NoPIC
  Beágyazás
Elérhető

A háziállatok nemek és kor szerinti elnevezéseit kell csoportosítani

8. foglalkozás
  Foglalkozás
 Elérhető

Krumplis zsömle készítése

6. foglalkozás
  Foglalkozás
 Elérhető

Vita a vásárlási szokásokról

NoPIC
  Beágyazás
Elérhető

Egyes hungarikumok helyét kell megtalálni Magyarország térképén

NoPIC
  Beágyazás
Elérhető

A Föld melyik részéről származnak az egyes étel alapanyagok

9. foglalkozás
  Foglalkozás
 Elérhető

Kóstolók, programzásás

7. foglalkozás
  Foglalkozás
 Elérhető

Fűszervaj készítés tanulása

4. foglalkozás
  Foglalkozás
 Elérhető

Ismerkedés a piaccal

NoPIC
  Beágyazás
Elérhető

Keresd meg miből készültek az ételek!

1. Foglalkozás
  Foglalkozás
 Elérhető

Ismerkedés az árakkal

NoPIC
  Beágyazás
Elérhető

Honnan származnak egyes zöldségek, gyümölcsök?

2. foglalkozás
  Foglalkozás
 Elérhető

Megismerkednek a bevásárlással, alapanyagokkal