Tulajdonságok | |
---|---|
Tananyag típusa és iskolafokozat*: |
|
Szerző*: | Bérczy Dóra Judit- Piskoltiné Magyar Marianna |
Ajánlott évfolyam*: |
|
Ajánlott létszám*: |
|
Időkeret*: | 11-20 tanóra |
Nehézség*: | könnyű (minden tanuló számára teljesítető, még az átlag alattiak számára is) |
Kompetenciák*: |
|
Tananyagfejlesztő intézménye*: | Soproni SzC Porpáczy Aladár Szakképző Iskola, Kollégiuma és ÁMK-ja |
Ágazat*: |
|
Szilvásgombóc elkészítése
Túrós csusza elkészítése
Tökfőzelék elkészítése
Töltött káposzta elkészítése
Rakott krumpli elkészítése
Sertéspörkölt elkészítése
A sajtkészítés és a QR kódok
paprikás krumpli receptje
A fűszernövények néhány gyógyhatása
A háziállatok nemek és kor szerinti elnevezéseit kell csoportosítani
Krumplis zsömle készítése
A piacon
Vita a vásárlási szokásokról
A hungarikumok játék megoldása
Egyes hungarikumok helyét kell megtalálni Magyarország térképén
A Föld melyik részéről származnak az egyes étel alapanyagok
Első foglalkozás-90 min
Bajai halászlé elkészítése
Bakonyi csirkepaprikás leírása
Kóstolók, programzásás
babgulyás hozzávalói
Fűszervaj készítés tanulása
Ismerkedés a piaccal
Keresd meg miből készültek az ételek!
Ismerkedés az árakkal
Honnan származnak egyes zöldségek, gyümölcsök?
A második foglalkozás leírása
Megismerkednek a bevásárlással, alapanyagokkal
Az alapélelmiszerek árainak ismeret