A közgazdaságtan és az egészséges életmód összefonódásai

Tulajdonságok
Tananyag típusa és iskolafokozat*:
  • élménypedagógia
  • szakközépiskola és szakiskola
  • szakgimnázium
  • pályaorientáció általános iskolásoknak
Szerző*: Bérczy Dóra Judit- Piskoltiné Magyar Marianna
Ajánlott évfolyam*:
  • 07. évfolyam
  • 08. évfolyam
  • 09. évfolyam
  • 10. évfolyam
Ajánlott létszám*:
  • páros
  • kiscsoport (maximum 15 fő)
Időkeret*: 11-20 tanóra
Nehézség*: könnyű (minden tanuló számára teljesítető, még az átlag alattiak számára is)
Kompetenciák*:
  • Anyanyelvi kommunikáció
  • Matematikai, természettudományi és technológiai kompetenciák
  • Digitális kompetencia
  • Tanulás tanulása
  • Személyközi és állampolgári kompetenciák
  • Vállalkozói kompetencia
  • Kulturális kompetencia
Tananyagfejlesztő intézménye*: Soproni SzC Porpáczy Aladár Szakképző Iskola, Kollégiuma és ÁMK-ja
Ágazat*:
  • Élelmiszeripar
  • Gazdálkodás és menedzsment
  • Közlekedés és szállítmányozás
  • Turizmus-vendéglátás

A tananyag elemei

NoPIC
  Beágyazás
Elérhető

A fűszernövények néhány gyógyhatása

NoPIC
  Beágyazás
Elérhető

A háziállatok nemek és kor szerinti elnevezéseit kell csoportosítani

NoPIC
  Beágyazás
Elérhető

Egyes hungarikumok helyét kell megtalálni Magyarország térképén

NoPIC
  Beágyazás
Elérhető

A Föld melyik részéről származnak az egyes étel alapanyagok

NoPIC
  Beágyazás
Elérhető

Keresd meg miből készültek az ételek!

NoPIC
  Beágyazás
Elérhető

Honnan származnak egyes zöldségek, gyümölcsök?

4. foglalkozás
  Foglalkozás
 Elérhető

Ismerkedés a piaccal

6. foglalkozás
  Foglalkozás
 Elérhető

Vita a vásárlási szokásokról

7. foglalkozás
  Foglalkozás
 Elérhető

Fűszervaj készítés tanulása

8. foglalkozás
  Foglalkozás
 Elérhető

Krumplis zsömle készítése

9. foglalkozás
  Foglalkozás
 Elérhető

Kóstolók, programzásás

1. Foglalkozás
  Foglalkozás
 Elérhető

Ismerkedés az árakkal

2. foglalkozás
  Foglalkozás
 Elérhető

Megismerkednek a bevásárlással, alapanyagokkal