| Tulajdonságok | |
|---|---|
| Tananyag típusa és iskolafokozat*: |
|
| Szerző*: | Bérczy Dóra Judit- Piskoltiné Magyar Marianna |
| Ajánlott évfolyam*: |
|
| Ajánlott létszám*: |
|
| Időkeret*: | 11-20 tanóra |
| Nehézség*: | könnyű (minden tanuló számára teljesítető, még az átlag alattiak számára is) |
| Kompetenciák*: |
|
| Tananyagfejlesztő intézménye*: | Soproni SzC Porpáczy Aladár Szakképző Iskola, Kollégiuma és ÁMK-ja |
| Ágazat*: |
|
Rakott krumpli elkészítése
Szilvásgombóc elkészítése
Sertéspörkölt elkészítése
A sajtkészítés és a QR kódok
Túrós csusza elkészítése
Tökfőzelék elkészítése
Töltött káposzta elkészítése
paprikás krumpli receptje
A fűszernövények néhány gyógyhatása
A háziállatok nemek és kor szerinti elnevezéseit kell csoportosítani
A hungarikumok játék megoldása
Egyes hungarikumok helyét kell megtalálni Magyarország térképén
A Föld melyik részéről származnak az egyes étel alapanyagok
Első foglalkozás-90 min
Bajai halászlé elkészítése
Bakonyi csirkepaprikás leírása
babgulyás hozzávalói
Keresd meg miből készültek az ételek!
Honnan származnak egyes zöldségek, gyümölcsök?
A második foglalkozás leírása
Az alapélelmiszerek árainak ismeret
Ismerkedés a piaccal
A piacon
Vita a vásárlási szokásokról
Fűszervaj készítés tanulása
Krumplis zsömle készítése
Kóstolók, programzásás
Ismerkedés az árakkal
Megismerkednek a bevásárlással, alapanyagokkal