2. foglalkozás

Belépés a foglalkozásba
2. foglalkozás
 Elérhető
Általános adatok
Szerző: Bérczy Dóra Judit- Piskoltiné Magyar Marianna
Címkék:
Rövid leírás: Megismerkednek a bevásárlással, alapanyagokkal
Időtartam: 90 min
Tanulásra javasolt idő: 90 min
Létszám (fő): 16
Tulajdonságok
Ajánlott évfolyam: 07. évfolyam, 08. évfolyam, 09. évfolyam, 10. évfolyam
Ajánlott létszám: kiscsoport (maximum 15 fő), páros
Ágazat: Közlekedés és szállítmányozás, Környezetvédelem és vízügy, Gazdálkodás és menedzsment, Kereskedelem, Turizmus-vendéglátás, Turizmus-vendéglátás, Élelmiszeripar
Időkeret: 1-5 tanóra
Kompetenciák: Anyanyelvi kommunikáció, Digitális kompetencia, Matematikai, természettudományi és technológiai kompetenciák, Tanulás tanulása, Vállalkozói kompetencia
Nehézség: könnyű (minden tanuló számára teljesítető, még az átlag alattiak számára is)
Szerző: Bérczy Dóra Judit- Piskoltiné Magyar Marianna
Tananyagfejlesztő intézménye: Soproni Szc Porpáczy Aladár Szakképző Iskola, Kollégiuma és ÁMK-ja

2. foglalkozás leírása
Elem címe: 2. foglalkozás leírása
Szerző: Bérczy Dóra Judit- Piskoltiné Magyar Marianna
Típus:    PDF
A második foglalkozás leírása
Leírás:

NoPIC
Elem címe: Bakonyi csirkepaprikás recept
Szerző: Bérczy Dóra Judit- Piskoltiné Magyar Marianna
Típus:    PDF
Bakonyi csirkepaprikás leírása
Leírás:

NoPIC
Elem címe: Paprikás krumpli recept
Szerző: Bérczy Dóra Judit- Piskoltiné Magyar Marianna
Típus:    PDF
paprikás krumpli receptje
Leírás:

NoPIC
Elem címe: Rakott krumpli recept
Szerző: Bérczy Dóra Judit- Piskoltiné Magyar Marianna
Típus:    PDF
Rakott krumpli elkészítése
Leírás:

NoPIC
Elem címe: Sertéspörkölt recept
Szerző: Bérczy Dóra Judit - Piskoltiné Magyar Marianna
Típus:    PDF
Sertéspörkölt elkészítése
Leírás:

NoPIC
Elem címe: Szilvásgombóc recept
Szerző: Bérczy Dóra Judit- Piskoltiné Magyar Marianna
Típus:    PDF
Szilvásgombóc elkészítése
Leírás:

NoPIC
Elem címe: Tökfőzelék recept
Szerző: Bérczy Dóra Judit - Piskoltiné Magyar Marianna
Típus:    PDF
Tökfőzelék elkészítése
Leírás:

NoPIC
Elem címe: Töltött káposzta recept
Szerző: Bérczy Dóra Judit- Piskoltiné Magyar Marianna
Típus:    PDF
Töltött káposzta elkészítése
Leírás:

NoPIC
Elem címe: Túrós csusza receptje
Szerző: Bérczy Dóra Judit - Piskoltiné Magyar Marianna
Típus:    PDF
Túrós csusza elkészítése
Leírás:

NoPIC
Elem címe: Babgulyás recept
Szerző: Bérczy Dóra Judit- Piskoltiné Magyar Marianna
Típus:    PDF
babgulyás hozzávalói
Leírás:

NoPIC
Elem címe: Bajai halászlé recept
Szerző: Bérczy Dóra Judit- Piskoltiné Magyar Marianna
Típus:    PDF
Bajai halászlé elkészítése
Leírás:

NoPIC
Elem címe: Sajtkészítés menete
Szerző: Bérczy Dóra Judit- Piskoltiné Magyar Marianna
Típus:    PDF
A sajtkészítés és a QR kódok
Leírás:

NoPIC
Elem címe: Hogy nevezték régen
Szerző: Bérczy Dóra Judit- Piskoltiné Magyar Marianna
Típus:    Beágyazás
Össze kell párosítani régi elnevezéseket most használt nevükkel
Leírás:

NoPIC
Elem címe: Honnan származnak egyes ételek
Szerző: Bérczy Dóra Judit -Piskoltiné Magyar Marianna
Típus:    Beágyazás
A Föld melyik részéről származnak az egyes étel alapanyagok
Leírás:

NoPIC
Elem címe: Hungarikumok
Szerző: Bérczy Dóra Judit - Piskoltiné Magyar Marianna
Típus:    Beágyazás
Egyes hungarikumok helyét kell megtalálni Magyarország térképén
Leírás:

NoPIC
Elem címe: Hungarikumok helyes megoldása
Szerző: Bérczy Dóra Judit- Piskoltiné Magyar Marianna
Típus:    PDF
A hungarikumok játék megoldása
Leírás:

NoPIC
Elem címe: Háziállatok megnevezései
Szerző: Bérczy Dóra Judit- Piskoltiné Magyar Marianna
Típus:    Beágyazás
A háziállatok nemek és kor szerinti elnevezéseit kell csoportosítani
Leírás:

NoPIC
Elem címe: Mire használhatók a fűszernövények
Szerző: Bérczy Dóra Judit- Piskoltiné Magyar Marianna
Típus:    Beágyazás
A fűszernövények néhány gyógyhatása
Leírás: